Skip Navigation Links
Tancuri de racire Wedholms DF95L Grupuri frigorifice cu recuperator de caldure Tancuri de racire lapte Wedholms Agitatoare SIREM si controlere
 
La varianta de tancuri noi va punem la dispozitie 3 variante de tancuri de racire si stocare. Deschise (dozare si spalare manuala) si inchise (dozare si spalare automata) si silozuri (verticale).
Wedholms


Tancurile comercializate de societatea noastra indeplinesc normele si standardele europene relevante de constructie, de performanta, de utilizare, de siguranta si igiena.

Cum sa iti alegi tancul de racire lapte
Un tanc de racire lapte este destul de standarlizat, insa unele aspect trebuie luate in considerare cand iti alegi un tanc, precum

1) Productia zilnica de lapte optinuta (maxima) ? > a = volum/zi (l)

2) Cat de des se colecteaza laptele din tanc ? > b = 1, 2 sau 3
 - zilnic (1)
 - la doua zile (2)
 - la 3 zile (3)
Volum tanc = a * b

3) Cat de des dau vacile lapte pe zi ? > c = 2, 3 sau R pentru robot
- 2 mulsori pe zi
- 3 mulsori/zi
- instalatie de muls robot R


4) Ce temperatura ambientala are camera de lapte in medie, pe timp de vara ? > d = 25°C = C, 32°C = B sau 38°C = A


5) Cat de repede cere procesatorul ca laptele sa fie racit ? (exemplu: 0 = 2 ore, I = 2,5 ore, II = 3 ore sau III = 3,5 ore) Nota: 3 ore este standardul european


6) Cu ce agent frigorific ecologic sa functioneze unitatea de racire si condensare a rezervorului? R134a (cel mai economic) sau R404A.
 

7) Cu sau fara preracire ?

8) Ce optiuni (dotari suplimentare) se aleg ?
Calibrare individuala pentru masurarea exacta a laptelui; Recuperator de caldura; Incalzitor electric pentru apa calda necesara in spalarea tancurilor; Regulator de capacitate la cantitati mici de lapte; 
Pre-racitor; Masurator de conductibilitate la solutii de igienizare; Doua supape de scurgere; Pufer tanc in tanc, sau alte optiuni.
 
Punctele 1 si 2 determina volumul rezervorului. Punctele de la 2 la 5 pot fi rezumate intr-o formula:

Exemplu: Un fermier are nevoie de un nou rezervor datorita mai multor vaci care produc lapte. Are un randament zilnic de 2500 de litri si mulge vacile de 2 ori pe zi. Precesatorul colecteaza laptele odata la doua zile si cere ca acesta sa fie racit la 4°C in maxim 3 ore. Temperatura medie in camera de lapte este de 32°C  si are o putere de iesire de 380V la 50Hz. Fermierul sau procesatorul doreste agentul frigorific R134a, calibrare individuala un sistem de incalzire a apei pentru unitatea de spalare si un recuperator de caldura care produce apa calda (InterPac).

Totul se rezuma la:

a x b = volum, 2500 x 2 = 5000

 

Dar fermierul alege un rezervor de 6000 de litri pentru a avea o marja pentru viitor

b x c = numarul de mulsori,  2 x 2 = 4

 

 

Asadar, rezervorul necesar este de 6000L, cu echiparea 4BII, R134a, 380V-400V la 50Hz si cu optiunile; calibrare individuala, incalzitor si recuperator InterPac. Ulterior se calculeaza exact puterea frigorifica necesara pentru racirea si stocarea laptelui in conditii optime. In plus, daca fermierul sau procesatorul cumpara un rezervor Wedholms, ei pot alege intre 2 dimensiuni diferite pentru rezervorul de 6000 de litri.

Pentru orice nelamurire sau informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati.